piektdiena, 2011. gada 18. februāris

Telpu orientēšanās!

       Trešdienas pēcpusdienā, jau otro gadu piedalījos RTU organizētājās telpu orientēšanās sacensībās. Riktīgi labs pasākums. Viss sākās ar kvalifikācijas skrējieniem. Ķīpsalas hallē ierados ap pieciem, jo biju pieteicies startēt laika posmā no 17:30 līdz 18:00. Pirmais ko pamanīju bija tas, ka šogad labirinti bija izveidoti krietni grūtāki nekā pirms gada. Un nebija jēgas arī skatīties, kur skrien konkurenti, jo tā pat neko nevarēja saprast. Pirms starta kopā ar Daniilu nedaudz paskrēju un pastaipījos. Pēc iesildīšanās devos uz startu (kvalifikācijas karte) Pirms manis startēja divi 16 grupas skrējēji, un cerēju, ka varēs pavērot kur viņi skrien uz pirmo punktu, bet nekā, es viņus jau līdz punktam biju panācis. Otrā etapa sākumu veicu labi, bet kaut ka pārskatījos kartē un aizgāju uz ceturto, bet laikus to pamanīju un kļūdu laboju. Trešo, ceturto un piekto paņēmu ar nelielām kļūdām. Tad sekoja MEGA kļūda - sestais punkts. Ejot no piektā kaut kā ieraudzīju, ka sesto var paņemt no septītā. Aizskrēju līdz septītajam un tad uz sesto, bet nekur netieku, visur priekšā lentas. Tad bija tādā škrobe, sāku lamāties un bija jau doma pa izstāšanos. Stāvot pie septītā pat nezināju kā tikt uz sesto, beigas ceļu tomēr atradu. Kļūda uz minūtēm divām (tik pietrūka līdz A finālam). Tālāk uz 7 punktu ceļu zināju no galvas un paņēmu bez problēmām. Zināju, ka būs labs etapa laiks, un tā arī  bija 2. laiks. Jā šis etaps bija interesants, jo labākais etapa laiks bija par 23 sekundēm ātrāks, nekā manējais. Nu nezinu kā viņam tas izdevās. Atlikušie punkti bija vienkārši, un lielas kļūdas nepieļāvu. Secinājumi pa distanci: vispirms skrēju, tad domāju. Gala rezultātā 15. vieta, un B fināls cīņā par 9-18. vietu. Pārējie kvalifikācijas rezultāti šeit.
     Tomēr pēc kvalifikācijas es vienu pirmo vietu izcīnīju. Augstskolu  vērtējumā uzvarēja RTU Būvniecības fakultāte, kurā startēju Es, Andris Kivlenieks, Didzis Vīksne un Rasa Brūna:
      Pēc kvalifikācijas bija paliela pauze, kuras laikā uzspēlējām zolīti un ēdām Magī 5 minūšu zupiņas (veselīgākas, nekā Roltoni).
      Fināla skrējienā biju izplānojis, ka skriešu pats par sevi, nesekojot nevienam. Tā arī darīju. Sāku pa visam lēni. Kārtīgi izdomāju, kā tikt uz pirmo punktu, lai jau sākumā nekļūdītos. Pārējie aizskrēja pa priekšu, bet ātri vien kļūdījās, kā rezultātā apskrēju kādus 4 konkurentus, bet līdz punktam mani jau divi apdzina. Punktu paņēmu sestais. Otrais punkts bija viegls, to bez kļūdas paņēmu un atrados tajā pašā 6. vietā. Uz trešo punktu, variantu jau izdomāju ejot uz otro. Redzēju, ka manu variantu izvēlas arī Jānis Kūms, bet viņš nedaudz kļūdījās un es jau biju pirmais. Savukārt es kļūdījos uz 4 punktu un Kūms jau bija garām. Tā viņš skrēja pa priekšu līdz 11., kad es viņu noķēru, un pēc splitiem abiem tur ir vienāds rezultāts. Īsti nezināju, vai mums kāds seko vai nē, jo nevarēja izsekot konkurentus: tie skrēja "krustām šķērsām". Tā es uzņēmos vadību, līdz 21. punktam, kad pieļāvu lielāko kļūdu. Vienubrīd biju priekšā apmēram 40 sekundes. Uz punktu  izvēlējos skriet pa taisno, bet vajadzēja skriet apkārtu. Uz etapu zaudēju 26 sekundes un Jānis jau bija blakus. Tālāk 22. paņēmām vienlaikus. 23. punktu kļūdījāmies abi, bet es pamanīju kļūdu ātrāk un skrienot uz pēdējo redzēju, ka mani nepanāks. Skrienot uz pēdējo nedaudz nošokēja Kārlis Vīksne, jo viņš ātrā tempā skrēja pēdējā punkta virzienā. Sāku jau viņu ķert rokā, bet par laimi viņš skrēja tikai uz 16. Ātri atzīmējos pēdējā un finišēju, kā pirmais. Balvā saņēmu Red Bull četrpaku un pildspalvu. Finālu rezultāti. Secinājumi par finālu: vispirms domāju un tad skrēju ;D
     Kopumā sacensības bija lieliskas, gribētos tādas biežāk. Pēc kvalifikācijas biju uz sevi ļoti vīlies un pat domāju beigt orientēties, bet fināla skrējiens parādīja to, ka nemaz tik slikts orientierists neesmu. Redzēs kā ies vasaras sezonā, ja tāda būs, jo, iespējams, skolas dēļ (daudz jāmācās) skriešu tikai rudens pusē.

3 komentāri:

  1. Ļoti patika tavs sacensību apraksts

    AtbildētDzēst
  2. Ja Tu uz 7KP etapu zināji no galvas, tad 100%, ka tas čalis, kurš bija 8.kvalifikācijā un 23 sek. ātrāks par Tevi šajā etapā nošmaucās, tādejādi es netiku A finālā :( B finālā bija interesanti ar Tevi pacīnīties :)

    AtbildētDzēst
  3. Jā B fināls bija interesants. Un es arī pieļauju iespēju, ka viņš nošmaucās, jo no 6. uz 7. punktu ir viens labs variants, kur jāpārkāpj pāri vienai lentai un punkts rokā.

    AtbildētDzēst