svētdiena, 2011. gada 20. novembris

Telpu orientēšanās

Pagājušo 3dien piedalījos RTU SP organizētajās telpu orientēšanās sacensībās Ķīpsalā. Tā kā Ķīpsala ir aptuveni 10 min skrējienā no manām kojām, tad izdomāju iesildoties aizskriet līdz hallei, nevis izmantot sabiedrisko transportu. Atšķirībā no pārējiem gadiem, šogad sacensību formāts bija savādāks. Bija jāveic divas distances un uzvarētāju noskaidroja abu distanču kopvērtējumā. Godīgi sakot man labāk patika iepriekšējo gadu formāts, proti, vispirms kvalifikācija un tad fināli ar kopēju startu - interesantāk.

1.distance
Kā pirmo distanci izvēlējos it kā vieglāko, lai gan tā pat bija smagi. Iesāku jau ar  kļūdu, jo nespēju atrast kartē startu un pirmo punktu (vienkārši karti biju sagriezis ar kājām gaisā, tā reizēm gadās). Tur palika pirmās sekundes. Otro un trešo paņēmu labi, jo priekšā skrēja vairāki skrējēji, kuri daļēji rādija ceļu. Pie 3. punkta apdzinu grupiņu un viens no grupas sāka sekot man. Uz piekto ieskrēju labirintā drusku pa ātru, kur atstāju nākošās sekundes. Interesanti, ka mans sekotājas ieskrēja tur pat, un pieļauju iespēju, ka viņš nesaprata, kur esam, jo līdzko apstājos apstājās arī viņš. Uz sesto punktu bija  divi varianti. Izvēlējos skriet pa pirmajām trepēm, jo tā likās vieglāk no orientēšanās viedokļa. Tālākie  punkti bija vienkārši, jo biju tiem skrējis iepriekš garām, tāpēc zināju, kur tie atrodas. Finišā laiks 6min un 46s. Tajā brīdī otrais rezultāts, beigās gan septītā vieta distancē. Kļūdās atstāju kādas 20-25 sekundes, bet pieļauju iespēju, ka arī pārējie kļūdījās, tā kā nevar spriest kā būtu ja būtu....

2.distance
Pēc pirmā skrējiena biju baigi saelpojies, tāpēc sāpēja kakls un bija nepatīkama spiedoša sajūta plaušās. Kā arī bija paliels nogurums, jo sen nebiju tik ātri skrējis. Pagāja pailgs laiks kamēr atkopos, lai būtu gatavs skriet otro distanci. Otrā distance solījās būt grūtāka, tāpēc pirms starta izdomāju, ka skriešu nedaudz lēnāk un prātīgāk. Atkal iesāku ar nelielu kļūdu, jo nepamānīju uz kurieni aizskrien pirms manis startējošais dalībnieks, lai vismaz aptuveni zinātu, kur ir pirmais punkts. Kā izrādījās tas bija ļoti vienkāršs, bet tā pat zaudēju jau 5 sekundes. 2. punkts no sākuma likās grūts, bet tad ieraudzīju, ka var apskriet apkārt un tā arī darīju. Skrienot uz otro jau jutu, ka kājas paliek "smagas". Tālāk trešo un ceturto paņēmu viegli. Vislielāko kļūdu distancē pieļāvu uz 5. punktu. Izdomāju, ka ātrāk būs skriet atpakaļ gar 9., 7. un 8. punktu, bet kļūdījos un skatotos splitus zaudēju tur gandrīz 40 sekundes. Lai gan daļēji biju ieguvējs, jo zināju kur ir gan 7., gan 8., gan arī 9. punkts. Visai viegli paņēmu arī sesto punktu un tad jau bija palikuši pēdējie, kuriem jau iepriekš biju skrējis vairākas reizes garām, tāpēc tie nesagādāja problēmas. Problēmas bija ar skriešana, jo bija pamatīgi noguris un nebija arī vairs ātruma. Finišēju ar rezultātu 9min un 7sekundes, kas tajā brīdi bija otrais laiks. Kļūdās atstāju tās pašas 35-40 sekundes, bet kļūdījās arī konkurenti...... Kopvērtējumā distancē dalīta sestā vieta ar vēl vienu OK Meridiāns pārstāvi Oskaru Renci. Pēc sava finiša uz doto brīdi biji kopvērtējuma līderis, un bija patīkami redzēt savu vārdu rezultātu saraksta pašā augšā :)

Ātrākie Studenti/V21
Protams ka nepaliku es tā saraksta pašā augšā, pamazām slīdēju uz leju, lai gan par laimi zemāk par 4. vietu nenoslīdēju. Priekšā palaidu trīs spēcīgus orientieristus: Anatoliju Tarasovu, Andri Jubeli un Renāru Rozi, par ko varu sevi uzslavēt. Jāsaka godīgi, ka tas bija man liels pārsteigums, ka noskrēju tik labi, jo skrējis es biju ļoti mazs, kur nu vēl sprintus vai kāpinājumus. Jāatzīst, ka telpu orientēšanās man ļoti veicas, jo diez vai šādā kompānijā parastajās sacensībās es ieskrietu labākajā četriniekā. 
Apbalvošanā tiku pie vērtīgām balvā. Varēšu apmeklēt klubu ČBK un pamācīties kādu svešvalodu, tikai nevaru izdomāt kuru. Vēl arī tiku pie vakariņām, jo skolu vērtējumā RTU būvnieki palika otrajā vietā, piekāpjoties tikai LU. Kā balvu saņēmām ļoti garšīgu picu.
krutākie RTU būvnieki :D
Paldies organizatoriem par labi noorganizētajām sacensībām, jo neskatoties uz lielo dalībnieku skaitu viss ritēja raiti un nenācās stāvēt rindās uz startu. Vienīgi varēja "labirintus" izveidot sarežģītākus, jo ātri vien tos apguvu un vairāk bija jāskrien uz atmiņu, nekā jāpēta karte kur jāskrien. Rezultātus un dažas bildes var atrast šeit.

Šodien biju uz OK Meridiāns futbola treniņu, jo drīz ir paredzēts orientieristu futbola turnīrs, kurā mēģināsim uzlabot pagājušā gada rezultātu. Ir doma savākt spēcīgāku komandu, un nedaudz arī saspēlēties pirms turnīra.

Šobrīd esmu uz neilgu laiku atpūtā no darba, tāpēc ceru vairāk paskriet, lai gan skolā ir iekrājušies parādi, tāpēc vairāk jāpievēršas būs mācībām. Pozitīvi ir tas ka tuvojas gada nogale, kas nozīmē, ka ar vien tuvāk ir ziema, jo baigi baigi gribu sniegu un slēpot.
Ok, tas šoreiz viss, jāiet gulēt :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru